Rólunk

1. Az ötlet

Négy anyuka ül az erdőkertesi focipálya szélén elhelyezett padokon. Miközben a gyermekeik edzését fél szemmel követik, az éppen aktuális téma alatt, a következő párbeszéd hangzik el:
-Olyan hosszú ez a két óra várakozás, már elültem a fenekem.
-Én is!- a többiek egyetértően bólogatnak.
-Jó lenne valami kis mozgás. Poén lenne, most lefutnánk a pályára mi?
-Húúú!Tök jó lenne focizni!
-De mit szólna az edző?
-Kérdezzük meg!
-Mindenkinek lenne kedve hozzá?
-Szupi lenne, de csak lazán.
-Csakis úgy!

Ezt követték a tettek, így 2005 október végén -Pásztor Gyula bácsi segítségével- négy fővel elindult az erdőkertesi női football csapat legendája.

2. A toborzás

A pályára sokan edzés közben jöttek le, hogy csatlakozhatnak-e, szórólapoztunk, egyik szájról a másikra szállt, iskolába, óvodába, barátnők- anyukák hirdették a létezésünk.
Az Erdőkertesi Napló is nagy segítségünkre volt ebben. A Hanka Média reklámiroda jóvoltából a Veresi Piactér hirdetésének is jelentős szerepe volt a csapatunk létszám növekedésében.

3.A létezésünk

Kezdetben Pásztor Gyula bácsi edzett minket, majd másfél év után, elfoglaltságai miatt egy éven át önállóan edzettük magunkat. Igen nehéz egy amatőr női football csapatnak kivívnia az elismerést, a létezését.
Szerencsénkre az Erdőkertesi Önkormányzat nagyban hozzájárul, hogy az év minden hónapjában részt tudunk venni amatőr tornákon, bajnokságokon.
 A Hanka Média reklámiroda jóvoltából kaptunk egyforma szerelést. Az apróbb-cseprőbb kiadásainkat -mint például a benzin ára- összedobjuk.
2007 szeptemberében Prokopetz János ajánlotta fel segítségét nekünk,amit örömmel elfogadtunk.

4. A csapatról

Mi vagyunk a legoptimistább és legvígkedélyűbb csapat az amatőrök között. Általában hátulról az első másodikok vagyunk majdnem minden tornán,
de mindig mosolyogva vesszük tudomásul. Nem kudarcként fogjuk fel ezt. Inkább úgy gondolunk rá, hogy ma is tettünk valamit az egészségünkért: SPORTOLTUNK.
(Persze,igyekszünk.)Egyébként nagyon vegyes a korosztály. A legfiatalabbak 15-16 évesek a legidősebb csapattag 42 éves. A háromnegyed része anyuka, van aki szülés előtt is tagja volt már a csapatnak,
és GYES alatt nagyon hiányzott a mozgás, így újra visszajött.
Előfordul, hogy le-leszakadoznak, inkább a tinédzserek, de jönnek és még nagyobb erővel folytatják. Az alapító tagok még mindig bennt vannak a csapatban.
Egy valami biztos, amiben mindenki egyetért: hogy létezünk és létezni is fogunk, mert szeretjük azt amit csinálunk.

5. Edzőnkről

Edzőnk Prokopetz János, aki igen nagy múltat tudhat magáénak a foci terén. Éveken keresztül volt csapatában kiemelkedő tehetség, majd fiatalokat tanított meg
a saját módszereivel, edzéstervével és sikert-sikerre halmozott. Ez után másfelé vette az irányt, majd keresztlánya Szajda Erzsik (kapusunk) kérésére, elkezdte a csapat erőnlétét felépíteni,
amit a mai napig kitartóan, türelmesen és nagyon nagy odaadással, szerettetel tesz.

6. Edzéseink

Edzéseinket heti kétszer másfél órában tartjuk. Kedden 18:00-19:30ig, pénteken 17:30-19:00ig. Rossz időben az erdőkertesi általános iskola jóvoltából a tornateremben, jó idő esetén a füves pályán edzünk. 

Képek:

http://gallery.site.hu/u/Bogyo_foto/edzomeccs_veresegyhaz/

http://gallery.site.hu/u/Bogyo_foto/foci_2009_godollo/

http://gallery.site.hu/u/Bogyo_foto/foci_20090516/

Köszönet a képekért Szimler Anettnek!

www.szimler.hu

Egyebek
Naptár